Розробка технології виготовлення ц/б сумішей та бетонних виробів з використанням місцевих матеріалів на полігоні в харківській області - Самойлов, Данило (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі зроблені розрахунки реконструкції виробничої бази ДРП-3 в м. Люботин з улаштуванням полігону для виготовлення бетонних виробів. Розроблена технологія виробництва бетонних сумішей і бетонних виробів для дорожнього будівництва. Проведений літературний аналіз впливу дрібнозернистих пісків і добавки-суперпластифікатора на властивості бетонної суміші, міцність і довговічність цементобетонних виробів. Були розроблені заходи по охороні навколишнього середовища і охорони праці. Проведений економічний аналіз реконструкції виробничої бази показав економічну привабливість проекту.
Keywords: бетонна суміш; цементний бетон; дрібнозернистий пісок; технологія; суперпластифікатор Дофен; міцність на стиск і згин; контроль якості; охорона праці і навколишнього середовища; економічні розрахунки