Підвищення ефективності роботи буферних пристроїв у козловому контейнерному крані вантажопідйомністю 20 т. - Зайцев, Микита Євгенович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі виконано: дослідження процесу наїзду буферних пристроїв козлового контейнерного крану на упори. Виконано розрахунки основних механізмів крану; спеціальна частина; розроблено технологічний процес механічної обробки колеса. Розраховано економічний ефект від використання цього крану. Розглянуто питання охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях при експлуатації крану.
Keywords: кран козловий контейнерний; буферні пристрої; динаміка наїзду; математична модель