Порівняльний аналіз електричних моделей літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів - Смирнов, О. П.; Борисенко, А. О.; Smyrnov, O.; Borysenko, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Стаття присвячена проблемі підвищення екологічності та енергоефективності транспортних засобів за рахунок проведення порівняльного аналізу електричних моделей літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів. У дослідженні проведений аналіз відомих електричних моделей літій-іонних акумуляторних батарей: модель Rint, модель RC, модель Thevenin, моделі PNGV. Досліджені моделі деградації акумуляторних батарей за зменшенням ємності та зростанням активного опору. Обґрунтовані напрями удосконалення електричних моделей літій-іонних акумуляторних батарей електромобілів шляхом врахування зміни величин ємності, внутрішнього опору та опору поляризації, календарної та циклічної деградації.
Comparative analysis of electrical models of lithium-ion batteries in electric vehicles
Keywords: електромобіль; літій-іонна акумуляторна батарея; електрична модель; ефективність; стан заряду; система накопичення енергії; деградація акумулятора; electric vehicle; lithium-ion battery; electric model; efficiency; state of charge; energy storage system; battery degradation; 629.3; 10.30977/VEIT.2023.24.0.5