Удосконалення схеми організації дорожнього руху на ділянках доріг біля с.м.т. Шевченково - Бережний, Антон Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета – підвищення безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг. Отримані результати – робота вміщує повну характеристику району дослідження, умов руху і стан аварійності існуючої схеми організації дорожнього руху. В роботі були розглянуті методи організації дорожнього руху на дорогах. На основі застосування цих методів були визначені ділянки дороги з високим рівнем аварійності, місцями концентрації ДТП. Для удосконалення руху на дорозі були запропоновані заходи по реконструкції. На локальних об′єктах запропоновані заходи по удосконаленню організації дорожнього руху та зниженню кількості дорожньо-транспортних пригод. Рекомендації з впровадження – застосування отриманих результатів необхідне для зменшення аварійності та підвищення пропускної здатності на ділянках автомобільних доріг. Область застосування – автомобільні дороги загального користування.
Keywords: автомобільна дорога загального користування; безпека дорожнього руху; організація дорожнього руху