Дослідження ефективності організації швидкісного автобусного маршруту в Суворівському районі міста Одеса - Павлюченко, Дар’я Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В дипломній роботі було досліджено питання введення швидкісного автобусного маршруту (Bus Rapid Transit – BRT) в мережу громадського транспорту Суворівського району м. Одеси. Даний захід є планом та бажанням влади міста покращити якість обслуговування пасажирів і обумовлений зверненнями громадян через затори на міських магістралях, які ведуть до центру міста. Формування раціонального варіанту введення BRT базується на сучасних методах моделювання процесу перевезення пасажирів маршрутним транспортом. Запропонований варіант розвитку маршрутної мережі міста Одеси дозволить скоротити середню відстань та час пересування населення Суворівського району громадським транспортом.
Keywords: маршрутна мережа; швидкісний автобусний маршрут; гравітаційна модель; час пересування; visum