Проектування конструкції мостового крану в/п 3,2 т для виконання вантажно-розвантажувальних робіт - Мазулін, Владислав Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий двобалковий кран в/п 3,2 т. Мета роботи – проектування мостового крану в/п 3,2 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: мостовий; механізм; металоконструкція; кран