Удосконалення методики діагностування елементів ходової частини легкових автомобілів - Кошалковський, Максим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес діагностування підвіски автомобіля на стенді. Мета дослідження – удосконалення методів діагностування технічного стану підвіски легкових автомобілів. У роботі вирішено наступні задачі: - проаналізовані будова і призначення сайлент-блоків; - виконано експериментальні дослідження силових характеристик сайлент-блоків; - проведені експериментальні дослідження з визначення силових характеристик сайлент-блоків на стенді. Методи дослідження. У роботі використані теоретичні методи математичного моделювання, рішення і аналізу рівнянь механіки. Експериментальні методи дослідження включали натурні випробування сайлент-блока автомобіля на стенді і лабораторні експерименти. Результати експериментів послужать основою для розробки методу діагностування сайлент-блоків в умовах експлуатації, а також будуть використані для уточнення математичних моделей процесу гальмування і керованого руху автомобіля.
Keywords: ходова частина; резонансний метод; стенд для діагностування підвіски; сайлент-блок; метод Eusama