Створення цифрової моделі місцевості території ВОПС ПрАТ "Київський КПК" у м. Обухів Київської обл. під будівництво комплектної трансформаторної підстанції - Кадничанський, Сергій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інже нерно-геодезичних вишукувань. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань на прикладі ділянки території ВОПС ПрАТ "Київський КПК" у м. Обухів Київської обл. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літератур ними джерелами і нормативною документацією. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки кваліфікаційної роботи виконано: опис технічної характеристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визначення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно геодезичних вишукувань, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмі Topocad, побудова цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: цифрова модель місцевості; геодезична зйомка; топографічне моделювання; комлектна трансформаторна підстанція; інженерно-геодезичні просторових даних