Оцінка якості організації дорожнього руху на вузлі в одному рівні - Явтушенко, Дмитро Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета – підвищення ефективності дорожнього руху на перехресті ВДМ за рахунок визначення оптимальних параметрів циклу світлофорного регулювання. Отримані результати – робота вміщує повну характеристику району дослідження, умови руху і стан аварійності існуючої схеми організації дорожнього руху. В роботі були розглянуті методи організації дорожнього руху на улицях і дорогах населених пунктів. Отримані результати – запропоновано заходи з реорганізації дорожнього руху на вузлах ВДМ міста, які мають зменшити затримки транспортних засобів та кількість ДТП. Розроблені локальні заходи, що підвищують рівень безпеки руху. Рекомендації з впровадження – застосування отриманих результатів необхідне для зменшення аварійності та підвищення ефективності дорожнього руху на вузлах вулично-дорожньої мережі великих та середніх міст. Область застосування – вузли в одному рівні на вулично-дорожній мережі міста.
Keywords: світлофорне регулювання; безпека дорожнього руху; затримки транспортних засобів; математичне моделювання