Спосiб регенерацiї вiдпрацьованного травильного розчину хлориду залiза (III) - Хоботова, Елiна Борисiвна; Ларiн, Василь Iванович; Єгорова, Лiлiя Михайлiвна; Даценко, Вiта Василiвна; Добрiян, Михайло Олександрович (My University, 2008)
Спосіб регенерації відпрацьованого травильного розчину хлориду заліза (ІІІ), при якому проводять контактне виділення міді на залізі і окислення у розчині Fe (ІІ) до Fe (ІІІ), який відрізняється тим, що контактне виділення міді протікає на порошку заліза, що взято у співвідношенні до міді Cu:Fe=(1:1,6)¸(1:1,7), очищення контактно виділеної міді здійснюють відокремленням заліза, яке не розчинилося, магнітом з подальшою промивкою розчином соляної кислоти, окислення іонів заліза (II) до заліза (III) проводять газоподібним хлором при циркуляції розчину в адсорбційних колонах з кінцевим одержанням розчину FeCl3, який знову подають на травлення міді.
Keywords: екологiя