Спосiб генерування високих амплiтуд змiнної синусоїдальної напруги в резонансному режимi - Батигiн, Юрiй Вiкторович; Сабокар, Олег Сергiйович; Сєрiков, Георгiй Сергiйович; Шиндерук, Свiтлана Олександрiвна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Спосіб резонансного посилення напруги полягає в генеруванні високих амплітуд змінної синусоїдальної напруги за допомогою резонансного трансформатора Тесла. Його розімкнуту вторинну обмотку навантажують зосередженою ємністю так, що їх з'єднання утворює послідовний резонансний контур, у реактивних елементах якого збуджується посилена синусоїдальна напруга.
Keywords: фiзика