Урахування сумiсної роботи балок у скiнченно-елементнiй моделi дiафрагмової прогонової будови - Бережна, К. В.; Краснов, С. М.; Бережная, Е. В.; Краснов, С. Н.; Berezhna, K.; Krasnov, S. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Наведено аналіз скінченно-елементних моделей діафрагмових прогонових будов з урахуванням сумісної роботи за рахунок сталевих накладок та асфальтобетонного покриття. Обрано найбільш приближену модель до реальної шляхом порівняння результатів розрахунку з даними випробування аналогічної прогонової будови.
Учет совместной работы балок в конечно-элементных моделях диафрагменных пролетных строений
Considering the joint operation of beams in finite element models of diaphragm superstructures
Keywords: ребристі прогонові будови; діафрагми; скінченно-елементна модель; закладні деталі; металеві накладки; приведена жорсткість; діаграми прогинів; ребристые пролетные строения; диафрагмы; конечно-элементная модель; закладные детали; металлические накладки; приведенная жесткость; линии прогибов; ribbed precast reinforced concrete spans; diaphragm; finite element models; steel plates; reduced stiffness; deflection lines; 624.21; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.85.0.42