Розроблення моделі лідерства як чинника підвищення ефективності й розвитку корпоративної культури автотранспортного підприємства - Самойлова, Валерія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі узагальнено теоретичні підходи до визначення сутності лідерства та його взаємозв’язку з корпоративною культурою в системі управління підприємством; досліджено корпоративну культуру як об’єкт управлінського впливу та середовище реалізації лідерських практик; проаналізовано лідерство як механізм формування й трансформації корпоративної культури та чинник підвищення ефективності діяльності підприємства; здійснено організаційно-економічний аналіз діяльності та оцінювання стану корпоративної культури ТОВ «ТЕК Перша столиця»; розроблено та апробовано методику оцінювання впливу лідерства на корпоративну культуру й результативність діяльності підприємства; обґрунтовано модель лідерства з урахуванням виявлених управлінських дисбалансів; розроблено захід з реалізації моделі лідерства та виконано оцінку очікуваного економічного ефекту від його впровадження.
Keywords: лідерство; корпоративна культура; ефективність діяльності; управління персоналом; лідерські практики