Підвищення ефективності функціонування логістичної системи постачання одягу та взуття в мережі магазинів INTERTOP Ukraine - Кулеба, Кирило Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі було проведено прогнозування попиту за результатами якого було встановлено, що на наступний рік з достатньою вірогідністю можливе незначне зростання. Також проведено ABC та ХYZ аналізи за допомогою яких визначено товари які користуються найбільшим попитом та мають найбільш стабільні продажі протягом року. Для нівелювання дефіциту товару на складі було визначено розмір страхового запасу. За рахунок цього зможе одержувати недоодержаний дохід в розмірі 6166937 грн. на місяць. Розроблений графік поповнення запасів дозволив скороти кількість завезення вантажів на склад, що дозволило заощадити 257742,3 грн. рік.
Keywords: гарантійний запас; групи товарів; запас; склад; управління запасами