Розробка картограми транспортних потоків для прогнозування навантаження на вулично-дорожню мережу міста - Бєлов, Богдан Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена розробці картограми транспортних потоків для прогнозування навантаження на вулично-дорожню мережу міста. Враховуючи інтенсивну урбанізацію та зростання кількості транспортних засобів, дослідження є актуальним для підвищення ефективності планування транспортної інфраструктури. У роботі реалізовано поетапний підхід до збору, систематизації та аналізу вихідних даних, які охоплюють містобудівні характеристики, соціально-демографічну структуру населення, інтенсивність руху, топографічні та кліматичні умови території. Застосовано методи математичного моделювання, транспортного аналізу та графічної візуалізації. Основними результатами дослідження стали побудова картограми транспортних потоків, визначення зон з підвищеним навантаженням, прогнозування сценаріїв розвитку транспортної мережі, а також формування рекомендацій з оптимізації руху і підвищення пропускної здатності.
Keywords: транспортні потоки; картограма; вулично-дорожня мережа; міське планування; прогнозування навантаження; інтенсивність руху; моделювання транспорту