Шляхи подолання екологічних наслідків військових дій: забезпечення екологічної безпеки протимінної діяльності - Горбіков, Володимир Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проблема екологічних наслідків військової діяльності є актуальною для території України. Саме вивченню екодеструктивних наслідків цього процесу та шляхів їх подолання присвячене дана робота. Безпосередньо у роботі було досліджено наслідки під час та після військових конфліктів, які пов’язані саме із застосуванням вибухонебезпечних предметів, та запропоновано рекомендації щодо мінімізації екодеструктивних впливів протимінної діяльності.
Keywords: екoлoгічна безпека; зміна клімату; протимінна діяльність; гуманітарне розмінування прирoдooхoрoнні рекoмендації