ЗМЕНШЕННЯ ОПОРІВ ҐРУНТУ ЗУБУ РОЗПУШНИКА В РЕЖИМІ ЗАГЛИБЛЕННЯ РОБОЧОГО ОРГАНА - Фомін, А. В.; Пелевін, Л. Є.; Мельниченко, Б. М.; Жмура, М. О.; Фомин, А. В.; Пелевин, Л. Е.; Fomin, A.; Pelevin, L.; Melnichenko, B.; Zhmura, M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2014)
Розглянуто особливості робочого процесу розпушників у режимі заглиблення робочого органа. Визначено закономірності опорів ґрунту розпушенню в цьому режимі та в режимі зі збільшеною швидкістю заглиблення робочого органа у ґрунт. Запропоновано конструкцію розпушника, яка забезпечує зменшення опору ґрунту руйнуванню в режимі заглиблення робочого органа.
УМЕНЬШЕНИЕ СОПРОТИВЛЕНИЙ ГРУНТА ЗУБУ РЫХЛИТЕЛЯ В РЕЖИМЕ ЗАГЛУБЛЕНИЯ РАБОЧЕГО ОРГАНА
DECREASING SOIL RESISTANCE TO RIPPER TOOTH IN THE PENETRATION MODE OF THE WORK TOOL
Keywords: розпушник; режим заглиблення; опір ґрунту; рыхлитель; режим заглубления; сопротивление грунта; ripper; penetration mode; soil resistance; 621.863.2