Проектування мостового крану вантажопідйомністю 15 т - Назаренко, Дмитро Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єктом дипломного проекту є мостовий кран вантажопідйомністю 15 т, складається з двох головних балок замкнутого профілю, що спираються на кінцеві балки, до яких кріпляться ходові колеса. Мета проекту – розробка та проектування мостового електричного крана вантажопідйомністю 15 т. У дипломі розглянуто питання, які пов’язані із вибором необхідного типу мостового крану, його основними розрахунками (механізму підйому, механізму пересування візка, металоконструкції та ін.).
Keywords: мостовий кран; механізм підйому; охрана праці; безпека; продуктивність; економічні показники; механізм підйому; механізм пересування візка; металоконструкції; проектування мостового електричного крану