Теоретична механіка : конспект лекцій - Міщенко, Ігор Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Конспект лекцій з теоретичної механіки призначено для здобувачів вищої освіти за денною та заочною формами навчання за спеціальністю (освітньою програмою) 274 «Автомобільний транспорт». У конспекті послідовно розглянуто основні питання теоретичної механіки, наведено лекційний матеріал за розділами теоретичної механіки – «Статика», «Кінематика», «Динаміка» – згідно з навчальною програмою, тематичним планом для вказаної спеціальності. Викладений матеріал дозволяє опанувати курс теоретичної механіки за офлайн та (або) онлайн формами навчання.
Keywords: теоретична механіка; статика; кінематика; динаміка; аналітична механіка; сила; момент сили; рух; швидкість; прискорення; кількість руху; імпульс сили; матеріальна точка; система матеріальних точок; маса; кінетична енергія; робота; 531