Підвищення ефективності організації дорожнього руху на вулично-дорожній мережі м. Золочів - Попович, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження: дорожній рух на ділянках вулично-дорожньої мережі міста. Мета – підвищення ефективності дорожнього руху на ділянках ВДМ міста Золочів за рахунок оптимізації параметрів руху. Метод дослідження і апаратура: натурні спостереження, метод Вебстера, математичне моделювання. Збір інформації про параметри транспортної мережі виконувався натурними методами. При проведенні робіт була використана комп’ютерна техніка та програмне забезпечення. Отримані результати: дана оцінка параметрів функціонування транспортної мережі досліджуваного району, розроблено модель функціонування мережі, виявлені “вузькі місця”. Проведено аналіз параметрів функціонування транспортної мережі, досліджено рівень аварійності на вулицях об’єкту дослідження, запропоновано комплекс заходів по вдосконаленню транспортної мережі району на мережевому та локальному рівні, які підвищують рівень безпеки руху та забезпечують збільшення пропускної спроможності елементів мережі. Отримані результати сприятимуть підвищенню ефективності дорожнього руху на ділянках ВДМ міста Золочів. Ступінь застосування: на рівні розробок. Ефективність: при впровадженні пропонованих заходів очікується зменшення втрат транспортного часу, зменшення кількості дорожньо- транспортних пригод. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: транспортна мережа; дорожній рух; аварійність; світлофорне регулювання; транспортні потоки; технічні засоби регулювання; вузькі місця; інтенсивність руху; рівень завантаження доріг