Оцінювання впливу зміни місця розташування міжміської автостанції на пасажиропотоки міського громадського транспорту - Пашкевич, Світлана Михайлівна; Свічинський, Станіслав Валерійович; Pashkevych, Svitlana; Svichynskyi, Stanislav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проаналізовано наявні підходи до моделювання попиту на пасажирські пересування в містах і методи визначення різниці в матрицях кореспонденцій, що дало змогу обрати належні інструменти оцінювання наслідків зміни місця розташування міжміської автостанції для міської системи громадського транспорту. Визначено фактичний розподіл відстаней пересування населення до автостанцій м. Рівне та у зворотному напрямку, з використанням якого створено транспортну модель міста. Розроблена модель дозволила розрахувати кількісні показники обслуговування пасажирів громадського транспорту під час добираннях до та з автостанцій за умови їх наявного розташування, а також після планованого перенесення автостанції «Рівне» на східну околицю міста.
Assessment of the Impact of Intercity Bus Station Relocation on Passenger Flows in Urban Public Transport
Keywords: автостанція; транспортна система; громадський транспорт; транспортна модель; якість транспортного обслуговування; опитування; розподіл відстаней пересувань; bus station; transport system; public transport; transport model; quality of transport service; survey; trip length distribution; 656.072; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.119