Автоматизована система контролю транспортних засобів - Бажинова, Т. О.; Bazhynova, Tetiana (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Розроблено автоматизований контроль безпечних умов пересування транспортних засобів. Визначено вимоги до каналів зв’язку та до бортового телекомунікаційного устаткування. Транспортний засіб вміщено до системи диспетчерського контролю безпеки використання й автоматизованої системи із забезпечення функціонала моніторингу його роботи під час використання автоматизованого контролю дотримання умов безпечного пересування. Застосування додаткового обладнання не змінює конструкцію й органи керування транспор-тним засобом та не погіршує безпечні умови його експлуатації. Автоматизація пошуку даних і фіксація аварійних ситуацій на сторонньому ресурсі (зовнішній базі даних) дозволяє суттєво підвищити швидкість і достовірність реакції та позбавляє впливу людського фактору.
Automated vehicle control system
Keywords: моніторинг; телеметрія; транспортний засіб; технічний огляд; автоматизована система.; monitoring; telemetry; vehicle; technical inspection; automated system; 621.113; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.111.0.195