Автомобільна кібербезпека - Аршинніков, Б. В.; Кравцов, М. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В статті розглянуті сучасний стан та перспективи розвитку механізмів складових безпеки: кібербезпеки, інформаційної безпеки, безпеки інформації, та інформаційних технологій. Стаття представляє інтерес як для фахівців, сфера діяльності яких безпосередньо пов’язана з розробкою механізмів складових безпеки та ІТ-технологій, способів забезпечення послуг безпеки та передачі даних в комунікаційних системах, так і для спеціалістів з безпеки інформації. Вона буде корисною викладачам, аспірантам і студентам, що спеціалізуються в області захисту інформації, кібербезпеки та інформаційної безпеки, інформаційних технологій, і всім, хто серйозно цікавиться проблемами взаємодії інформаційних технологій, безпеки та інформаційного суспільства.
Keywords: безпека; кібербезпека; інформаційна безпека; складова безпеки; 681.518