Умiння навчатися як пiдгрунтя академiчної доброчесностi в закладах вищої освiти України - Бондаренко, В. В.; Шеїн, В. С.; Бондаренко, В. В.; Шеин, В. С.; Bondarenko, V.; Shein, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
В умовах глобалізаційних процесів сучасного суспільства проблема академічної доброчесності набуває дедалі більшого значення. Стрімкий розвиток технологій та вільний доступ до продуктів інтелектуальної власності полегшують процес використання та поширення інформації, але разом із цим набувають усе більших обертів процеси запозичення, привласнення й використання чужих ідей та думок. Академічна доброчесність у системі вищої освіти України сьогодні вже стала не просто питанням якісної освіти – це вже повноцінна національна потреба. У сучасних педагогічних дослідженнях досить велика увага приділяється питанням якості вищої освіти, адже без якісної освіти неможливо підготувати повноцінного професіонала, конкурентоспроможного на сучасному ринку праці фахівця. У дослідженні автори теоретично обґрунтовують проблему вміння навчання як підґрунтя академічної доброчесності в закладах вищої освіти України.
Умение учиться как основа академической корректности в учреждениях высшего образования Украины
Ability to learn as a basis for academic virtue in higher schools of Ukraine
Keywords: академічна доброчесність; якість вищої освіти; інноваційна технологія навчання; методика навчання; дистанційне навчання; фахова підготовка; академическая корректность; качество высшего образования; инновационная технология обучения; методика обучения; дистанционное обучение; профессиональная подготовка; academic virtue; the quality of higher education; innovative learning technology; learning methodology; distance learning; training; 378.01; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.90.0.167