Розробка методики оцінки адекватності спрощених моделей лінійних інерційних вимірювальних систем тиску - Карунна, Ольга Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – спрощена модель математичного опису багатоканальної інформаційно-вимірювальної системи на основі інтегралу згортки. Мета роботи – дослідження на адекватність спрощеної моделі математичного опису багатоканальної інформаційно-вимірювальної системи на основі інтегралу згортки. Практичні задачі, що реалізовані у роботі: - аналіз сучасного стану проблеми; - аналіз наявних методів опису багатоканальних інформаційно - вимірювальних систем; - обґрунтування резонності використання спрощеної моделі на основі рівняння згортки; - вибір параметрів та характеристик для дослідження; - розробка методики дослідження на адекватність спрощеної моделі математичного опису багатоканальної інформаційно-вимірювальної системи на основі інтегралу згортки. У роботі доказано, що використання існуючих методів опису лінійних інерційних багатоканальних систем не є раціональним. Запропонована спрощена модель таких систем на основі рівняння згортки. Досліджені адекватність та межі застосування цієї моделі.
Keywords: адекватність моделі; багатоканальна система; вимірювальна лінія; вимірювальна система; датчик тиску; інформаційно-вимірювальна система; рівняння згортки