Удосконалення технологічного процесу підвищення довговічності робочого інструменту гідромолотів детонаційним напиленням - Глушкова, Д. Б.; Багров, В. А.; Hlushkova, D.; Bagrov, V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Нині для підвищення робочого інструменту актуальним є застосування нових методів поверхневого зміцнення. До таких методів належить детонаційне напилення. Визначено його вплив на зносостійкість і механічні властивості робочого інструменту гідромолота, здійснено аналіз структурних змін у матеріалі. Під час досліджень доведено, що зносостійкість підвищується в 1,8 раза, як порівняти з вихідним варіантом.
Improving the technological process of increasing the durability of the working tool of hydraulic hammers by detonation spraying
Keywords: сталь; зносостійкість; детонаційний метод нанесення покриттів; steel; wear resistance; detonation coating method; 621.791; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.39