Інтелектуальна технологія підвищення точності вимірювань у вимірювальних інформаційних системах - Масляник, Дмитро Костянтинович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Робота присвячена розробці та дослідженню інтелектуальної технології компенсації похибок у вимірювальних інформаційних системах. Підвищення точності вимірювання температури є критично важливим для забезпечення ефективної роботи двигунів, гідравлічних систем і елементів дорожньої техніки. Використання інтелектуальних технологій дозволяє компенсувати похибки, зумовлені зовнішніми впливами, старінням сенсорів і нелінійністю характеристик. У роботі проведено аналіз сучасних вимірювальних інформаційних систем дорожніх машин та основних джерел похибок температурних сенсорів. Обґрунтовано доцільність застосування інтелектуальних методів обробки сигналів для компенсації зазначених похибок.
Keywords: вимірювальна інформаційна система; дорожня техніка; інтелектуальна компенсація; нейронна мережа; температура; похибка вимірювання; цифрова обробка сигналів