Удосконалення організації підприємницької діяльності на ринку автомобільних перевезень - Пронін, Артем Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота бакалавра: 58 с., 5 рис., 10 табл., 33 джерела. АВТОМОБІЛЬНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ, ПІДПРИЄМНИЦЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ, РАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ЛОГІСТИКИ, ОРГАНІЗАЦІЯ АВТОПЕРЕВЕЗЕНЬ, ЕФЕКТИВНІСТЬ ТРАНСПОРТНОГО БІЗНЕСУ. Мета даної кваліфікаційної роботи – дослідити теоретичні та прикладні аспекти удосконалення організації підприємницької діяльності на ринку автомобільних перевезень, а також розробити практичні рекомендації щодо підвищення ефективності функціонування автотранспортного підприємства ТДВ «АТП – 16363» в умовах ринкової конкуренції. Предмет дослідження – організаційно-економічні засади удосконалення підприємницької діяльності суб’єкта господарювання на ринку автомобільних перевезень. Об’єкт дослідження – діяльність автотранспортного підприємства в умовах функціонування ринку автомобільних перевезень. Задачі дослідження: - проаналізувати сутність та основні характеристики підприємницької діяльності у сфері автомобільних перевезень; - оцінити сучасний стан організації підприємницької діяльності на автотранспортному підприємстві ТДВ «АТП – 16363»; - запропонувати напрями удосконалення організаційних підходів до підприємницької діяльності на ринку автомобільних перевезень. При виконанні дипломної роботи використано статичні дані роботи підприємства, наукову та методичну літературу.
Keywords: автомобільні перевезення; підприємницька діяльність; раціоналізація логістики; організація автоперевезень; ефективність транспортного бізнесу