Розробка пристрою балансування і захисту тягової акумуляторної батареї електромобіля - Юзьковець, Богдан Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження - балансування тягової батареї електромобіля. Предмет дослідження - пристрій вирівнювання заряду між акумуляторами батареї за допомогою електронного балансиру. Мета роботи - підвищення ефективності використання тягової батареї електромобіля. Проведено аналіз існуючих методів, що дозволяють істотно підвищити зручність користування автомобілем. Обґрунтовано використання пасивного методу балансування. Розглянуто проблеми вирівнювання заряду Li-Ion батарей. З’ясовано, що технологія Powerpump швидше робить балансування. Результати дипломної роботи можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: батарея електромобіля; методи балансування; вирівнювання заряду; електрообладнання автомолбілів; технологія powerpump