Дослідження впливу добавок катiонного латексу та базальтової фібри на розрахункові характеристики щебенево-піщаних сумішей із залізистих кварцитів, зміцнених цементом - Сунь, Цзянь; Жданюк, Валерий Кузьмич; Sun, Jian; Zhdanuk, Valerii Kuzmych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Досліджено вплив добавок водних катіонних латексів різної концентрації та базальтової фібри різної довжини, що додають до складу щебенево-піщаних сумішей із залізистих кварцитів з цементом, на показники межі міцності під час розтягування в процесі згинання та модуль пружності як розрахункової характеристики. Визначено, що додавання катіонних латексів серії Butonal до складу щебенево-піщаних сумішей із залізистих кварцитів з цементом помірно збільшує значення межі міцності під час розтягування в процесі згинання та модуль пружності, як порівняти з матеріалом без латексів. Експериментально визначено більш суттєве збільшення значень межі міцності під час розтягування в процесі згинання та модуля пружності фібро-армованих матеріалів із щебенево-піщаних сумішей із залізистих кварцитів з цементом, як порівняти з матеріалами, модифікованими катіонними латексами.
Studying the influence of additives of cationic latex and basalt fiber on the calculated characteristics of stone-sand mixtures made of iron tailings reinforced with cement
Keywords: щебенево-піщана суміш; залізисті кварцити; катіонний латекс; базальтові во локна; межа міцності під час розтягування в процесі згинання; модуль пружності; crushed stone-sand mixture; iron tailings; cationic latex; basalt fibers; flexural tensile strength; modulus of elasticity; 625.7/8; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.81