Дослідження надійності існуючої системи доставки вантажів автомобілями ТОВ «Ваш Перевізник» у міжміському сполученні - Чернявський, Максим Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі розглядаються питання підвищення ефективності процесу доставки вантажів за рахунок комплексного вирішення задачі визначення надійності системи доставки вантажів на маршрутах в міжміському сполученні та раціонального управління поставками. Критерієм ефективності в роботі представлено надійність, який враховує три незалежні випадкові події, які повинні відбутись одночасно, тобто надійність функціонування процесу перевезення визначає добуток ймовірності незалежних подій безвідмовної роботи складових процесу постачання товарів. Для досягнення поставленої мети в роботі визначено поточний стан функціонування системи доставки вантажів на підприємстві, розроблено методику визначення надійності постачання за маршрутами у міжміському сполученні, оцінено вплив параметрів перевізного процесу на ефективність доставки. Результати розподілу маршрутів на три групи за критерієм ефективності дозволяють визначити маршрути доставки з низьким рівнем надійності постачання та здлбувач в роботі запропонував рекомендації по підвищенню критерія ефективності.
Keywords: доставка вантажів; ефективність; маршрути; міжміське сполучення; надійність; тариф