Транспортні системи: актуальні проблеми планування, функціонування та аналізу : колективна монографія - Любий, Є. В.; Свічинська, О. В.; Токмиленко, Т. Т.; Чижик, В. М.; Горбачов, П. Ф.; Свічинський, С. В.; Кочина, А. А. (СГ НТМ «Новий курс», 2025)
Колективна монографія присвячена комплексному аналізу стану розвитку транспортних систем українських міст, підходів до проєктування транспортних мереж, впливу транспорту на екологію та методів оцінки пасажиропотоків. Окрему увагу приділено закономірностям формування та просторового розподілу транспортного попиту, що є ключовим для інфраструктурного планування й управління міським транспортом. Монографія призначена для широкого кола наукових працівників, викладачів і здобувачів ЗВО, керівників некомерційних установ і бізнесових структур, представників органів влади та усім зацікавленим розвитком сучасних транспортних систем. Представлені у монографії матеріали подані в авторській редакції і відображають власну наукову позицію авторів. Автори несуть повну відповідальність за точність наведених фактів, цитат, економіко-статистичних даних, наукової термінології, імен власних, джерел посилання.
Keywords: транспортні системи; управління; транспорт; транспортний попит; транспортні мережі; пасажиропоток; проєктування; вплив транспорту на екологію; 656.072+073.7+504.5:629.33; 10.61718/tsl2025m1