Пошук шляхів з підвищення рівня конкурентоспроможності продукції підприємства - Маренич, Андрій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета дослідження – практичне застосування інструментів та методів економічного обґрунтування інвестиційної привабливості виробничих проєктів на прикладі заходів, направлених на підвищення конкурентоспроможності продукції ТОВ "ДКБ "ДАКОР". Предмет дослідження – теоретичні аспекти, загальні принципи, методи та інструменти забезпечення стійкої діяльності підприємства на ринку. Об’єкт дослідження – виробниче підприємство по виготовленню картонної упаковки з мікрогофрокартону ТОВ "ДКБ "ДАКОР". Завдання досліджень кваліфікаційної роботи бакалавра: - теоретичний аналіз сутності конкурентоспроможності продукції на підприємстві; - дослідження конкурентного стану ТОВ "ДКБ "ДАКОР" у внутрішньому та зовнішньому економічному оточенні на ринку елітної картонної упаковки, оцінка рівня ринкової конкурентоспроможності його продукції; - економічне обґрунтування ефективності заходів інвестиційного проєкту підвищення конкурентоспроможності продукції. Практичне значення отриманих результатів кваліфікаційної роботи бакалавра полягає в наданні ТОВ "ДКБ "ДАКОР" економічно обґрунтованих рекомендацій та практичних пропозицій інвестиційного проєкту по управлінню рівнем підвищення конкурентоспроможності його продукції, побудованого за послідовною технологією бенчмаркетингового (експертного) проєктного менеджменту.
Keywords: конкурентоспроможність; конкурентні позиції; дисконтування; інвестування; економічна діагностика; ефективність