Розрахунок обладнання для стендових випробувань гідропривода лебідки крана КС-4574 - Павленко, Олександр Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт кваліфікаційної роботи – об’ємний гідропривод для стендових випробувань лебідки з гідромотором. Мета роботи – підвищення надійності гідропривода лебідки крана КС-4574 шляхом створення необхідного стендового обладнання. Метод розробки – аналітично-графічний. Вихідні дані до роботи – гідропривод для стендових випробувань лебідки крана КС-4574. Для гідромотора обертання лебідки з робочим об’ємом 112 см3 розрахувати його частоту обертання в режимі опускання вантажу при спрацьовуванні гальмівного клапану при подачі насоса до 160 л/хв. Знайти параметри стендового насосу. На стенді використати електродвигун з частотою обертання насоса в 1500 хв-1. Розрахований стендовий гідропривод обертання лебідки за допомогою штатного гідромотора з робочим об’ємом 112 см3. Визначені частота обертання гідромотора і параметри дроселя в режимі опускання вантажу при спрацьовуванні гальмівного клапану. Розглянуті технічні характеристики і гідравлічні принципові схеми підйомного крану КС-4574 і стендових випробувань лебідки. Розглянуті конструкції і характеристики стендових насоса і гідромотора. Приведені методика стендових випробувань насоса та результати його випробувань, проведені необхідні техніко-економічні розрахунки і розглянути питання охорони праці.
Keywords: підйомний кран; об’ємний гідропривод; насос; гідромотор; випробування; розрахунок гідропривода; фільтр; охорона праці; економічна ефективність