Удосконалення методики прийняття рішення за результатами випробувань - Котова, Юлія Миколаївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В дипломній роботі запропоновано новий спосіб оцінювання співпадіння результатів вимірювань під час виконання процедури забезпечення якості випробувань у лабораторії. Правило прийняття рішення засновано на основі невизначеності вимірювання. В якості кількісного показника запропоновано ймовірність з якою математичні очікування виміряних даних знаходяться у межах невизначеності вимірювання показника. Таким кількісним показником впливу методичної похибки запропоновано відношення різниці між математичними очікуваннями результатів вимірювань отриманих в різних серіях вимірювань до середньої невизначеності їх визначення з урахуванням застосованого правила прийняття рішення. Указаний показник засновано на припущенні того, що результати вимірювань розподілені нормально.
Keywords: вимірювання; випробування; правило; прийняття рішення; співпадіння; точність; якість