Спосiб одержання комплексного палива для енергетичних пристроїв малої та середньої потужностi з продуктiв переробки промислових вiдходiв - Туренко, Анатолiй Миколайович; Внукова, Наталiя Володимирiвна; Позднякова, Олена Iгорiвна (My University, 2018)
Винахід належить до способів одержання твердого вуглеводневого палива з пелет і шлаку. Заявлено спосіб одержання комплексного палива з промислових відходів шляхом переробки піролізного шлаку гумовотехнічних виробів, причому включає попереднє відділення металокорду з шлаку за допомогою магнітної сепарації, подрібнення промислових відходів та їх змішування з відходами рослинного походження, а саме пелетами, у співвідношенні від 50 до 90 % шлаку та від 10 до 50 % пелет. Тех. результат: економія традиційного твердого палива, використанню твердих продуктів утилізації відходів ГТВ методом піролізу та підвищення теплоти згоряння пелет за рахунок додавання до них піролізного шлаку.
Keywords: Топливо; Паливо