Дослідження спеціальних схем напівпровідникових перетворювачів для мотор-колеса - Шевченко, Олександр Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – проведення аналізу та дослідження спеціальних схем інверторів для багатомоторного електричного приводу електромобілів. Об’єкт роботи – процес перетворення параметрів електричної енергії. Предмет роботи – спеціальні схеми інверторів з двома виходами. Проведено аналіз принципів побудови багатомоторних електричних приводів та спеціальних схем напівпровідникових перетворювачів для їх живлення, проведено аналіз методів керування для систем багатомоторного електричного приводу, проведено аналіз та дослідження роботи п’ятифазного інвертора за різних методів керування при роботі у складі двомоторного електроприводу, результати роботи можуть бути використані при проектуванні систем приводу електричних транспортних засобів з декількома приводними двигунами, проектуванні спеціальних напівпровідникових перетворювачів з декількома виходами, а також вдосконаленні та модернізації систем керування електричних двигунів.
Keywords: мотор-колесо; багатомоторний електропривод; спеціальні схеми інверторів; методи керування електричними двигунами; моделювання багатомоторних систем електроприводу