Дослідження ефективного застосування металевих гофрованих конструкцій при реконструкції штучних споруд на автомобільних дорогах - Вознесенський, Віталій Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано доцільність застосування металевих гофрованих конструкцій як ефективної альтернативи залізобетонним мостам. Проведено аналіз техніко-експлуатаційних переваг різних типів МГК та розроблено проектне рішення з реконструкції штучної споруди з детальним описом організації будівництва. Дослідженню вплив висоти підйому аркових МГК на їх матеріаломісткість.
Keywords: металеві гофровані конструкції (мгк); кругла труба; штучні споруди; технічний стан; водопропускні споруди; реконструкція; аркова конструкція; організація будівництва