Аналіз методів управління дорожнім рухом в містах - Поліщук, Владислав Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – рівномірний рух транспорту по магістралях вулично-дорожньої мережі міста. Предмет дослідження – параметри руху при координації. Мета дослідження полягає у підвищенні ефективності дорожнього руху у містах шляхом впровадження координованого управління. Метод дослідження – натурні спостереження параметрів транспортного потоку та вулично-дорожньої мережі міста, аналітичні розрахунки, графоаналітичний метод, моделювання параметрів координованого управління. Отримані результати – визначено параметри координованого управління по просп. Незалежності, м. Херсон.
Keywords: організація дорожнього руху; ефективність дорожнього руху; моделювання дорожнього руху; координоване управління дорожнім рухом; транспортний потік; перехрестя