Кінетика розповсюдження пластичної деформації в зварному з'єднанні зі сталі 09Г2С після лазерного зварювання - Гнатюк, Анатолій Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі виконується визначення кінетики розповсюдження пластичної деформації в зварному з'єднанні зі сталі 09Г2С після лазерного зварювання. Мета роботи – дослідити взаємозв’язок між зовнішньою деформацією та відповідною кінетикою розповсюдження пластичної деформації в зварному з’єднанні низьковуглецевої мікролегованої сталі 09Г2С після зварювання в середовище захисних газів. Методи дослідження та апаратура: випробування на розтяг, скануюча електронна мікроскопія, кількісний металографічний аналіз. Проведено дослідження мікроструктури низьковуглецевих низьколегованих сталей 09Г2С після зварювання в середовищі захисних газів і зародження руйнування внаслідок дії пластичної деформації. Виконаний економічний розрахунок витрат на працю, витрат на проведення дослідження та витрат на матеріал.
Keywords: зварювання; зона сплавлення; зона термічного впливу; зварний шов; пластична деформація; структура