Гiдромеханiчний привiд гiрничої машини - Ремарчук, Микола Парфенiйович; Кириченко, Ігор Георгійович; Нестеров, Артем Павлович; Висоцький, Генадiй Васильович; Леусенко, Анатолiй Васильович; Гуленко, Олексiй Сергiйович (My University, 2006)
1. Гідромеханічний привід гірничої машини, що включає корпус, систему керування розподілом рідини, силові гідроциліндри, з'єднані з однієї сторони з корпусом, а з другої - штоками з колінчатим валом, на якому закріплено привідну зірку, та напірну і зливну гідролінії, з'єднані системою керування розподілом рідини з поршневими і штоковими порожнинами гідроциліндрів, який відрізняється тим, що система керування розподілом рідини включає розподільні клапани з порожнинами керування ними, диск з прорізами, електричну систему, безконтактні датчики і електромагніти електромагнітних гідророзподілювачів, що з’єднані електричною системою з електромагнітами та датчиками, останні вмонтовані відповідно прорізам диска, при цьому штокова і поршнева порожнини кожного із гідроциліндрів системою керування розподілом рідини сумісно з'єднані з напірною гідролінією через гідравлічні розподільні клапани і поперемінно штокова порожнина з'єднана з напірною, а поршнева - зі зливною гідролініями. 2. Гідромеханічний привід за п. 1, який відрізняється тим, що на поверхні диска виконані прорізи, число яких відповідає кількості гідроциліндрів.
Keywords: гiдропривiд