Вдосконалення бортової системи діагностики гідроприводу автогрейдера ДЗк - 250 - Керницький, Ярослав Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – Автогрейдер ДЗк-250. Мета роботи – визначити параметри автогрейдера та розрахувати основні характеристики. Метод дослідження – аналітично-графічний, розрахунковий. Кваліфікаційну роботу присвячено вирішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом забезпечення їх експлуатаційної продуктивності. Здійснюється це за рахунок вдосконалення системи діагностики автогрейдера з пристосуванням віброакустики. У кваліфікаційної виконані конструктивні розрахунки: параметри автогрейдера, параметри робочого обладнання та деякі розрахунки щодо визначення характеристик автогрейдера. Для досягнення мети в роботі визначається загальна характеристика автогрейдера ДЗк – 250 та аналізується вплив його параметрів на ефективність роботи. В процесі дослідження розглядаються технічні особливості автогрейдера, його конструкційні елементи, а також умови експлуатації. Це досягається шляхом вдосконалення гідроприводів автогрейдера, що включає в себе аналіз існуючих систем, виявлення їх недоліків та розробку пропозицій щодо їх усунення. Розглянуті питання охорони праці, визначення економічної ефективності.
Keywords: автогрейдер; розрахунок основних параметрів; гідропривод; визначення максимальних зусиль ковша; визначення продуктивності