Дослідження впливу пивоварного заводу на навколишнє середовище - Орлова, Дар'я Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проведена оцінка впливу діяльності підприємства на складові біосфери; розраховано викиди забруднюючих речовин; обгрунтувано доцільність використання нового пилоочисного обладнання. Методологічну основу досліджень складають наукові труди вітчизняних та закордонних вчених з питань екології, охорони природи, природокористування. Результати досліджень дозволяють оцінити міру техногенного впливу на стан навколишнього середовища, що дає можливість: - регламентувати адміністративно-законодавчими методами характер впливу на природні об'єкти і здоров'я людини окремих видів діяльності;- обґрунтовано пропонувати заходи, що забезпечують екологічну безпеку при роботі підприємств.
Keywords: шкідливі речовини; атмосферне повітря; грунт; водні об’єкти; циклон; очисні споруди