Удосконалення діагностування електронних систем, що впливають на токсичність відпрацьованих газів автомобілів - Закорін, Олександр Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Ціль дослідження – зниження токсичності відпрацьованих газів при роботі двигуна автомобіля шляхом діагностики електронних систем. Об’єкт дослідження – процес викиду відпрацьованих газів двигуна автомобіля в навколишнє середовище. Предмет дослідження – методи діагностики токсичності відпрацьованих газів двигуна автомобіля. Методи дослідження – аналіз нормативних документів, аналіз методів та способів діагностики відпрацьованих газів. Задачі дослідження: 1. Виконати аналіз нормативної документації за токсичністю відпрацьованих газів. 2. Виконати аналіз технічних параметрів роботи каталітичних нейтралізаторів 3. Виконати аналіз методів та способів діагностики відпрацьованих газів. У роботі розглянуті сучасні норми і стандарти токсичності відпрацьованих газів, а також методи і технології їх визначення, проаналізовані сучасні системи автомобіля, що призначені для зниження токсичності. Результати дипломної роботи можуть бути використані для удосконалення методики оцінки токсичності відпрацьованих газів сучасних автомобілів.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ВІДПРАЦЬОВАНІ ГАЗИ; ТОКСИЧНІСТЬ; КАТАЛІТИЧНИЙ НЕЙТРАЛІЗАТОР; ДІАГНОСТИКА; ЕКОЛОГІЯ