Автомобільний двигун потужністю 120 кВт на базі дизеля 4ДТНА2 - Рєзніков, Іван Артемович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
В роботі розроблено проект автомобільного дизеля потужністю 120 кВт на базі двигуна 4ДТНА2. Проведено вибір основних конструктивних та режимних параметрів двигуна. Виконано розрахунок робочого процесу двигуна, динамічний розрахунок, розрахунок основних деталей на міцність. Наведено економічне обґрунтування необхідності проектування дизеля, а також зроблено аналіз робітничих умов при випробуваннях двигуна з точки зору охорони праці. В проекті проаналізовано напружено-деформований стан клапану на техніко-економічні показники двигуна.
Keywords: дизельний двигун; робочий процес; динамічний розрахунок; розрахунок на міцність; поршень; шатун; кривошипно-шатунний механізм; випускний клапан; граничні умови; напруження; метод скінчених елементів; напружено- деформований стан; економічне обгрунтування; охорона навколишнього середовища