Розробка універсального бульдозерного обладнання - Нечай, Сергій Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проведено розрахунок універсального бульдозерного обладнання. Об’єкт дослідження – універсальне бульдозерне обладнання. Виконано розрахунок і розроблена конструкторська документація універсального бульдозерного обладнання, проведено огляд способів підвищення ефективності роботи та конструкцій сучасних бульдозерів, тяговий розрахунок, визначення діючих навантажень, розрахунки на міцність вузлів і деталей, питання охорони праці, визначення економічної ефективності розробки.
Keywords: бульдозер; відвал; привід; грунт; параметри; розрахунок