Розроблення технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з добавкою Licomont BS 100 на асфальтобетонному заводі - Костирко, Олег (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі зроблено аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно використання енергозберігаючих добавок на основі восків при виробництві асфальтобетонних сумішей. У роботі виконані технологічні розрахунки продуктивності та режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, розрахований склад та визначені властивості асфальтобетонів з добавкою Licomont BS 100, встановлені необхідні об’єми складів для матеріалів, підібрано основне технологічне обладнання. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування добавки Licomont BS 100 при виробництві асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; енергозберігаюча добавка; Licomont BS 100; технологія асфальтобетонна суміш; температура перемішування; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; енергозбереження