Підвищення ефективності використання тягача Крюківського заводу. Частина 1. Напівпричіпний коток - Литвинов, Михайло Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – технологічний процес ущільнення грунту котком на пневмошинах. Мета роботи – Розробка робочого обладнання напівпричіпного котка на пневмошинах для розширення сфери використання базового тягача. Метод дослідження – аналітично–графічний. Виконано огляд конструкцій напівпричіпних котків ведучих світових виробників та визначені тенденції розвитку їх конструкцій. На основі огляду виконано розробку конструктивних рішень напівпричіпного котка до тягача Крюківського вагонного заводу. Визначено порядок розрахунку активної зоні при ущільненні грунта пневмокотком. Виконати розрахунок основних параметрів напівпричіпного котка, виконано розрахунок навантажень та визначено міцність основних елементів конструкції. Розраховано економічний ефект від експлуатації розробленого котка. Розроблено заходи з охорони праці при експлуатації котка та можливості використання в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: коток; тягач; задня напіврама; конструкція; міцність; безпека; економічна ефективність