Управління персоналом торговельного підприємства. Частина 2 - Даньшин, Михайло Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – шляхи забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу. Мета роботи – поглиблення теоретичних і методичних основи забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу, розробка рекомендацій щодо забезпечення ефективності діючої системи управління персоналом. Методи дослідження - структурно-лінгвістичний, етимологічний аналіз, метод порівнянь, комплексна оцінка, IDEF0, експертне опитування, математично-економічні методи. В кваліфікаційні роботі проведено аналіз поняття «ефективність роботи управлінського персоналу». Була розроблена система та модель забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу, що включає в себе на «вході» ресурси та на «виході» цілі у сфері забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу. Була обґрунтована система показників ефективності роботи управлінського персоналу, яка включає в себе стаж та освіту працівників, ділові якості та складність виконуваних робіт, якість праці (результат). Розроблено методичний підхід до оцінки ефективності роботи управлінського персоналу. На основі принципів оцінки було обрано комплексну оцінку ефективності роботи управлінського персоналу. Розроблені планові заходи щодо впровадження системи забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу, які допомагають визначити ефективних та неефективних управлінських працівників. Практичне значення отриманих результатів полягає в тому, що розроблена система забезпечення ефективності роботи управлінського персоналу торговельного підприємства дозволяє підвищити продуктивність та оптимізувати управлінські процеси.
Keywords: персонал; управлінській персонал; ефективність роботи; забезпечення; комплексана оцінка; система