Вплив структурно-механічних властивостей волокнистих полімерних композитів на удосконалення контурного фрезерування оболонкових конструкцій - Мотуз, Ярослав Ярославович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – процес контурного фрезерування оболонкових конструкцій, виготовлених із волокнистих полімерних. Мета роботи – наукове обґрунтування та удосконалення процесу контурного фрезерування оболонкових конструкцій із волокнистих полімерних композитів та розроблення рекомендацій щодо оптимізації режимів механічної обробки. Метод дослідження – аналіз фізико-механічних моделей руйнування волокнистих композитів під дією різального інструменту. Магістерська робота присвячена удосконаленню обробки волокнистих полімерних матеріалів. Детально розбирається процес контурного фрезерування оболонок з метою підвищення якості поверхні і підвищення продуктивності обробки. В роботі наведені параметри ріжучої частини і геометрії інструменту для обробки полімерних композитних матеріалів. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – пошук оптимальної технології виробництва оболонок без дефектів.
Keywords: оболонка; пластини; композит; дефект; шорхість поверхні; вібраційне різання